Pályázat 2019. tél

Csodabogarak Alapítvány

Pályázat 2019 tél

Az Alapítvány 2017-ben, és 2018-ban meghirdetett rajzpályázatai, melyek egy-egy mesére épültek, nagy sikert arattak. A pályázatra beküldött rajzokból első évben a Duna Múzeumban, 2018-ban pedig már a Természetvédelmi Múzeumban nyílt egy kiállítás, melynek megnyitójára nagyon sok érdeklődő jött el. Az Alapítvány a legjobbakat tárgyjutalomban részesítette, melyet olyan cégek segítségével állított össze, akik gondot fordítanak a környezettudatosságra.

2019-ben, immár 3. alkalommal írjuk ki a pályázatot, mely hasonlóan a korábbiakhoz, a legújabb mesés előadásra épül. A mese egyik hőse Cincér Kázmér, a havasi cincér, így bemutatásra kerül a 2019-es év rovara.

A mese címe " A barlangba esett Bogárkő". A történetben a havasi cincér a rá bízott Bogárkövet a varázspálcával együtt beejti egy barlangba. Utána megy, hogy vissza hozza, de ő is eltűmik. Bogaras bácsi, Katica és a cincér rokonai elindulnak, hogy megmentsék. Persze a barlangi élőlények is segítenek.

A mese nem csupán öko-érzékenyítő, hanem érzékenyítő foglalkozás is egyben, hiszen a bajba jutott cincéren kell segíteni közös erővel, illetve a sotét barlangban kell látás nélkül boldogulni. Az előadás interaktív, a néző gyerekek a rovarok bőrébe bújva vesznek részt a mentési munkálatokban.

Az előadás megtekintése után a mese alapján készített rajzokat várja az alapítvány kuratóriuma. Általános iskolák számára lehetőség van arra is, hogy osztályonkénti általános előadást igényeljenek, amely a mese anyagára épül.

A pályázatokat 2019 január 20-tól február 28-ig lehet beadni, az előadások bemutatása január 22-től március 10-ig tart.

Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével lehet.

Ovis pályázat

Ovis Pályázati útmutató itt

Útmutató letölthető formátumban:

palyazati-felhivas-es-utmutato-ovodak-2019.docx

Ovis Pályázati adatlap itt

Adatlap letölthető formátumban:

2019-havasi-cincer-mese-ovoda-palyazati-adatlap.docx

Iskolai pályázat

Iskolai pályázati útmutató itt

Útmutató letölthető formátumban:

palyazati-felhivas-es-utmutato-iskolak-2019.docx

Iskolai pályázati adatlap itt

Adatlap letölthető formátumban:

2019-havasi-cincer-mese-iskola-palyazati-adatlap.docx

 Képgaléria a meséről és a 2018-as rajzkiállítás megnyitójáról: