4 állomásos bemutató

 

Az iskolások részére kidolgozott négy állomásos bemutató

Négy külön tematikára épülő bemutató négy helyszínen (vagy egy nagyobb teremben elkülönítve), négy külön foglalkozásvezető közreműködésével.

1. állomás

Bogara..zoó a Bogaras bácsival

Mit kell tudnunk a rovarokról, a rovarevő állatokról? Különleges tulajdonságok bemutatása interaktív formában, makettek, élő rovarok segítségével. Sok vidámság és a rovarok életéből vett játékok.

2. állomás

Az év rovarának, év vadvirágának, év fájának bemutatása játékos formában.

A 2017-es év rovara a nagy szarvasbogár. E különleges, védett élőlény életével, trópusi rokonaival is megismerkedünk., Megnézzük, milyen fákat szeret, hol tölti gyermekkorát. Szeretnek-e még a fagyökerek között élni más rovarok is?

Év vadvirága a hóvirág. Mit kell tudnunk róla?

Év fája a vadalmafa. Miért hasznos, kik szeretik.? Játékos almaszedés és válogatás.

3. állomás

A vizek élővilága: általános áttekintés a vizekben található állat-és növényvilágról, szerepükről az egyensúly fenntartásában. Év halának, és kétéltűjének bemutatása.

Év hala a harcsa, év kétéltűje a mocári béka.Vízhez kapcsolódó játékok (bogármentés és szemétszedés a vízből)

 4. állomás

Föld méhének kincsei 

Kalandozás a föld alatt. A barlangok világa. Különleges ásványok bemutatása, gyógyító hatásuk ismertetése.

2011-2020-ig a biodiverzitás évtizedében élünk az ENSZ határozata alapján!

Fogalkozásaink interaktívak, játékosak, sok új ismeretanyagot adunk át, miközben jól szórakoznak a részt vevők.

A bemutató alsó- és felső tagozatos diákok számára egyaránt hasznos, szórakoztató kikapcsolódást nyújt.

Megfogható makettek, növények, kristályok, élő rovarok, interakció, játékok színesítik a foglalkozásokatt, melyeket forgó rendszerben tartunk, a létszámot arányosan elosztva. Két órás foglalkozás esetén egy-egy állomáson 30 percig tartózkodik egy csoport. 

Bogaras játékaink döntően hulladék anyagokból készülnek.

Az előadás kapcsolódik a környezet ismeret, illetve a biológia tantárgyak anyagához, elmélyíti a megszerzett tudást. Célunk a környezet, ezen belül a rovarok világának védelme. Megismerve e sokszor parányi lények életét, jobban átérezzük védelmük megóvásának szükségességét is.

Ideális több osztály számára, kb. 150 tanulóval tudunk egy időben foglalkozni. 4 állomásos programunk délelőtt és délután egyaránt megtartható, akár tematikus napok anyagába beépíthető, egyeztetés alapján egyéni tematikával.

Mindenben igyekszünk az iskolák igényeit figyelembe venni, rugalmasan idomulunk az időbeosztáshoz is. 

Áraink egyediek, a bemutató helyétől, a létszámtól, a megrendelt előadás (ok) számától függően, az intézmény vezetőjével egyeztetve alakítjuk ki a végső összeget. Több bemutatóra vagy több csoportra szóló megrendelésnél kedvezményt biztosítunk!

Kérjen ajánlatot itt, vagy kattintson ide elérhetőségeinkért!