8 állomásos bemutató

Az iskolások részére kidolgozott 8 állomásos bemutató

Nyolc külön tematikára épülő bemutató 8 helyszínen (vagy egy nagyobb teremben elkülönítve), 8 külön foglalkozásvezető közreműködésével.

1. állomás

Bogara..zoó a Bogaras bácsival

Mit kell tudnunk a rovarokról, a rovarevő állatokról? Különleges tulajdonságok bemutatása interaktív formában, makettek, élő rovarok segítségével. Sok vidámság és a rovarok életéből vett játékok.

2. állomás

Az év rovarának bemutatása játékos formában.

2017-ben az áv rovara a nagy szarvasbogár

A szarvasbogár különleges felépítésével közkedvelt a gyerekek körében. Őt azonnal fel lehet ismerni. Vajon milyen életet él igazából? Kik a rokonai és miben hasonlítanak? Hogyan kapcsolódik a szarvasbogár élete az erdő egyensúlyának megőrzéséhez? A kérdésekre játékos formában, interaktívan kaphatunk választ.

3. állomás

A vizek élővilága: általános áttekintés a vizekben található állat-és növényvilágról, szerepükről az egyensúly fenntartásában, néhény különleges vízi rovar bemutatása makettek, élő állatok segítségével.. Év halának, a harcsának, és kétéltűjéne, a mocsári békának a bemutatása. Vízhez kapcsolódó játékok (bogármentés és szemétszedés a vízből)

 4. állomás

Biodiverzitás: az állatvilág főbb csoportjainak megoszlása, a sokféleség fontossága az emberiség fennmaradása szempontjából. Érdekességek: parányok és óriások. Növény és állatfelismerés, hány faj van a képen? játékok. Év gombájának, a világító tölcsérgombának, év fájának, a vadalmafának, év vadvirágának, a hóvirágnak a bemutatása.

2011-2020-ig a biodiverzitás évtizedében élünk az ENSZ határozata alapján!

5. állomás

Az éhes bolygó: a Föld különböző országainak élelmezési szokásai,összehasonlítása érdekes képriport segítségével, a családi fogyasztás felmérése szórakoztató módon. Képek a szemetelési szokásokról. Mi ehető és mi nem? Ehető vadnövények, virágok.

6. állomás

Társasjátékok: egy játékmester segítségével sok érdekes társasjátékot ismerhetnek meg, és játszhatnak az állomáson. Kiemelt en fogllalkozunk a környezettudatos és kreativitást fokozó társasjátékokkal.

7. állomás

A Föld méhének kincsei: Magyarország barlangjai, ásványkincse, ásványok a nagyvilágból, gyógyító szerepük. Kristályok és a vízkristály, Masaru Emoto munkásságának ismertetése. Mi az a karát? Év ásványának, a kvarcnak, év fossziliájának, a barlangi medvének, valamint az év nyersanyagának, a zeolitnak a bemutatása.Mi is az a karát? kapcsolódó játékok.

8. állomás

Óvjuk meg a Földet! Óriás társas játék: 4-5 csapat részvételével a környezettudatosság jegyében végig követjük a szemét útját, annak keletkezésétől - újrahasznosításáig.

Fogalkozásaink interaktívak, játékosak, sok új ismeretanyagot adunk át, miközben jól szórakoznak a részt vevők.

A bemutató alsó- és felső tagozatos diákok számára egyaránt hasznos, szórakoztató kikapcsolódást nyújt.

Megfogható makettek, növények, kristályok, élő rovarok, interakció, játékok színesítik a foglalkozásokatt, melyeket forgó rendszerben tartunk, a létszámot arányosan elosztva. Két órás foglalkozás esetén egy-egy állomáson 30 percig tartózkodik egy csoport. 

Bogaras játékaink döntően hulladék anyagokból készülnek.

Az előadás kapcsolódik a környezet ismeret, illetve a biológia tantárgyak anyagához, elmélyíti a megszerzett tudást. Célunk a környezet, ezen belül a rovarok világának védelme. Megismerve e sokszor parányi lények életét, jobban átérezzük védelmük megóvásának szükségességét is.

Ideális több osztály számára, kb.  tanulóval tudunk egy időben foglalkozni. 8 állomásos programunk délelőtt és délután egyaránt megtartható, akár tematikus napok anyagába beépíthető, egyeztetés alapján egyéni tematikával.

Mindenben igyekszünk az iskolák igényeit figyelembe venni, rugalmasan idomulunk az időbeosztáshoz is. 

Áraink egyediek, a bemutató helyétől, a létszámtól, a megrendelt előadás (ok) számától függően, az intézmény vezetőjével egyeztetve alakítjuk ki a végső összeget. Több bemutatóra vagy több csoportra szóló megrendelésnél kedvezményt biztosítunk!

Kérjen ajánlatot itt, vagy kattintson ide elérhetőségeinkért!